czwartek, 7 listopada 2013

Puszysty omlet biszkoptowy z gruszkami i miodem

Przepis na szybkie szybkie jesienne śniadanie :)


Potrzebujemy: ( na 2 porcje)
4 jajka
2 łyżki mąki
2 gruszki
miód






Sposób przygotowania:
1. Oddzielamy białka od żółtek.
2. Ubijamy białka na sztywną pianę, następnie dodajemy żółtka i mąkę i miksujemy wszystko razem.
3. Rozgrzewamy patelnię i dodajemy odrobinę masła.
4. Wlewamy masę na patelnię i smażymy na średnim ogniu.
5. Polecam przekręcać omlet pomagając sobie talerzem :) ---> przekładamy omlet na talerz, następnie odwracając go, wkładamy z powrotem na patelnie. W ten sposób zapobiegamy połamaniu się jeszcze niedosmażonego omletu.
6. Gdy z obu stron nasz omlet jest już podsmażony na złoto, podajemy na talerzu, razem z gruszkami, polewamy miodem i składamy na pół.



 Szybkie a zdrowe śniadanie, polecam na poranną chandrę, słodkości zawsze potrafią poprawić humor :)

Durszlak.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz