Znalazłam! Mrożone kurki są dostępne w Biedronce.
Czekam na sezon grzybowy, makaron ze świeżymi kurkami będzie obłędny. :)
Potrzebujemy:
- śmietana 30%
- serek topiony 1 opakowanie ( użyłam ementaler Hochland)
- czosnek
- cebula
- ok. 150 gr kurek
- makaron
Przygotowanie:
Kurki podsmażamy razem z posiekaną cebulką i czosnkiem pokrojonym w plasterki.
Kurki podsmażamy razem z posiekaną cebulką i czosnkiem pokrojonym w plasterki.
Dodajemy połowę śmietanki i rozpuszczamy w niej serek topiony.
Następnie dodajemy pozostałą część śmietany i doprowadzamy do wrzenia.
Czekamy aż sos zgęstnieje. Solimy i pieprzymy do smaku.
Dodajemy na patelnie ugotowany wcześniej makaron ( polecam własnej roboty- z poprzedniego przepisu), podgotowujemy jeszcze chwilkę, i nakładamy pyszne danie na talerze.
UWAGA: KURKI UZALEŻNIAJĄ ;)
Smacznego!
To jest przepyszne !! <3
OdpowiedzUsuńHej hi! Cyśkowo :* czekamy na nowe przepisy !! Jak narazie wszystkie są przeepyszne !
OdpowiedzUsuń